Üdvözöljük a

Önkéntes tagjaink üzleti sikerei Eszéken | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Önkéntes tagjaink üzleti sikerei Eszéken

Szerző: Weller Diána | 2016. december 9.

Kamaránk két önkéntes tagja, a hulladékgyűjtők és konténerszállító gépek gyártásával foglalkozó Seres Kft. valamint a gyengeáramú rendszerek (beléptető és megfigyelő rendszerek) specialistája, az RG Net Kft. idén többször is járt Eszéken cégük és termékeik népszerűsítésére. Így jutottak el az eszéki kamara, a helyi önkormányzat illetve az eszéki hulladékkezelő szolgáltató képviselői elé, majd az Eszéki vásáron a Magyar Nemzeti Kereskedőház standján szélesebb körben is bemutatkoztak.

A kitartó munka meghozta gyümölcsét. Az eszéki hulladékkezelési közszolgáltatóval az Unikom d.o.o-val sikerült megállapodniuk saját termékeik értékesítéséről, illetve még folyamatban van a beliscei hulladékkezelővel való együttműködés kereteiről folytatott tárgyalás.

 

A történetnek azonban itt még nincs vége. A két cég Eszék határait átlépve szeretne bemutatkozni több horvát szolgáltatónak. Ennek lehetőségeiről még egyeztetnek.

 

A kapcsolatokat még szorosabbra fűzésére és az eddig elért eredmények bemutatására a Seres Kft. és az RG Net Kft. meghívására egy eszéki delegáció érkezett megyénkbe ezen a héten. A Biokom Kft. kökényi és pécsi, eperfás úti hulladéklerakójának megtekintése mellett a küldöttség ellátogatott kamaránkba is.

 

Davor Vic, az Unikom d.o.o vezérigazgatója, Denis Ambrus, Eszék polgármesterhelyettese, Ljiljana Belajdžić, az eszéki önkormányzat városfejlesztési és építésügyi, lakásügyi, kommunális gazdasági, közlekedési, környezetvédelmi főosztályvezetője, Ivana Erak a Horvát Gazdasági Kamara nemzetközi ügyekért felelős eszéki főosztályvezetője valamint Palizs-Tóth Hajnalka a Magyar Nemzeti Kereskedőház eszéki irodavezetője és Obradovic Ena az eszéki Főkonzulátus misszióvezető-helyettese érkezett Eszékről. Csatlakozott hozzájuk Herbály István, az RG Net Kft. ügyvezetője, Seres László, a Seres Kft. ügyvezetője, valamint a Biokom Kft. képviseletében Biró Péter és Leitol Csaba. A delegációt fogadta dr. Síkfői Tamás elnök, Rabb Szabolcs titkár és Weller Diána a Magyar-Horvát Tagozat titkára.

 

A megbeszélésen szó esett stratégiáról, jövőképről, fenntarthatóságról, de nem csak a hulladékgazdálkodás területén, hanem szélesebb értelemben, a két város kereskedelmi, gazdasági, munkaerő-piaci és együttműködési lehetőségeit tekintve is. Mindkét város, illetve a tágabb régió periférikus helyzetben van földrajzi és gazdasági szemszögből egyaránt. A közös háttér, közös gondok jó kiindulást adhatnak egy komolyabb hosszú-távú együttműködésre. Ennek továbbgondolására, és néhány kulcsfontosságú területen konkrét projektötletek kidolgozására egy újabb találkozó keretén belül, jövő év elején kerül sor.