Őszi közgyűlés a Magyar – Horvát Tagozatnál

Szerző: Weller Diána | 2017. október 26.

Október 24-én került sor a Magyar – Horvát Tagozat őszi közgyűlésére, melynek egyik legfőbb napirendi pontja az elnökség megválasztása. A Tagozat elnöke továbbra is Liszácz Mihály lesz, akinek munkáját Varga József és Szabó Gábor alelnökök segítik.

A választást követően Rabb Szabolcs titkár és Liszácz Mihály tagozati elnök beszámoltak a szeptember végi szarajevói látogatásukról. A Szarajevó Kanton Gazdasági Kamara elsősorban a szakképzés területén vár segítséget a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarától, de más területeken való együttműködésben is érdekeltek.

 

Az INTERREG V-A magyar – horvát program kis- és középvállalatokat támogató prioritása nyáron indult el, és nagy érdeklődés övezte nemcsak a tagozat körében, de a horvát piacok felé nyitott baranyai vállalkozások között is. Ezért a tagozat kérésére a program baranyai koordináló szervezetének, a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökségnek két munkatársa, Kis-Pongrácz Judit és Göndöcsné Agócs Dóra is részt vettek a közgyűlésen. Beszámoltak az első kör eddigi eredményeiről. Örvendetes hír, hogy az 53 beérkezett pályázat között 25 olyan benyújtott anyag érkezett, melyben baranyai fél is pályázati partner. A bírálás még folyamatban van, de hamarosan kiderül, hogy mely pályázók jutnak tovább a második fordulóba. Azon vállalkozások, amelyeknek most nem sikerül továbbjutni, vagy valamilyen okból nem tudtak elindulni, azok jövő év elején újra próbálkozhatnak, hiszen a támogatást három körben lehet megpályázni.

 

Ezután a résztvevők megismerhették azt a két pályázatot, amelyben a Kamara partnerként vesz részt. A fiatalok vállalkozói képességeit fejlesztő I-DARE és az energia-hatékony épületekre vonatkozó tudást népszerűsítő EN-EFF projektek számos tagozati tagunk érdeklődését kiváltotta.

 

A Közgyűlésen résztvevő tagozati tagok:

Somogy megye:

Kaposvári Villamossági Gyár Kft, SKIK – Varga József

Nafa Kft. – Albertus József

Baranya megye:

P’AutóCity Zrt. – Liszácz Mihály

HVH Bt. – Horváth Jenő

Voban Kft. – Hámori Vilmos

Szabó Bútor Kft. – Szabó Gábor

Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség – Kis-Pongrácz Judit, Göndöcsné Agócs Dóra

PBKIK:

Rabb Szabolcs, PBKIK titkár

Pókó Nikolett, projekt menedzser (I-DARE, EN-EFF projektek)

Weller Diána, tagozati titkár