Üdvözöljük a

Rekordszámú kérelem érkezett a magyar-horvát együttműködési pályázati felhívásra | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Rekordszámú kérelem érkezett a magyar-horvát együttműködési pályázati felhívásra

Szerző: Weller Diána | 2016. július 1.

Az INTERREG V-A Magyarország és Horvátország együttműködési program első pályázati felhívására rekordszámú, összesen 204 érvényes pályázat érkezett. A programban a non-profit szervezetek együttműködésének finanszírozására lehetett pályázatot benyújtani.

A program elsősorban együttműködésen alapuló stratégiai akciókat és kísérleti projekteket támogat a meghatározott prioritási tématerületeken (természeti és kulturális erőforrások fenntartható kiaknázása, intézményi kapacitások bővítése, oktatás, technikai segítségnyújtás) belül, ennek megfelelően a potenciális kedvezményezettek köre igen változatos.

A 204 projekt összesen 83 millió Euro támogatást igényelt, ez több, mint háromszorosa a rendelkezésre álló összegnek. Legnagyobb versengés a 4.1.2 prioritásért (Óvodai, alap- és középfokú oktatási és felnőttoktatási együttműködés) zajlik, amelyre 40 pályázat érkezett, szorosan követi ezt a 2.1.3 (Tematikus utak és egyéb turisztikai termékek) és a 3.1.1 (Tematikus együttműködés) prioritások.

Valamennyi időben beérkezett pályázatot értékelnek és várhatóan 2016 végéig döntenek az elnyert összegekről.