Üdvözöljük a

Titokzatos udvarok kapui nyílnak meg Zágrábban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Titokzatos udvarok kapui nyílnak meg Zágrábban

Szerző: Obradović Ena | 2015. július 17.

A július 17. és 26. között megrendezésre kerülő „Courtyards” program keretein belül minden érdeklődő megismerkedhet Zágráb Felsővárosának legkülönbözőbb helyszínein található, egyedülálló vonzerővel bíró belső udvaraival, melyek kellemes és tartalmas időtöltést ígérnek.

Idén második alkalommal nyílnak meg a zágrábi udvarok kapui a nagyközönség előtt. Lehetőség adódik megfigyelni ezeket a nem mindennapi attrakciókat, melyek a rendezvény ideje alatt bepillantást engednek történetükbe, titkaikba. A Courtyards címen elhíresült eseménysorozat már tavaly is óriási sikert aratott a következő szlogen alatt: „Minden udvarnak megvan a saját története”. A programot a Katapult Promotion és a G.A.D. Production szervezte, és a zágrábi Idegenforgalmi Hivatal támogatásával valósulhatott meg.

 

Az idei eseményen a felfedezés élményét kínálják a látogatóknak. Egy történetet kívánnak elmesélni, izgalmat és titokzatosságot csempészve a város életébe. Az állami intézmények és a helyi lakosság szintén bekapcsolódik a programba, így a turisták képet kaphatnak a generációk óta ott élő emberek hétköznapjairól, életmódjáról. A páratlan turisztikai projekt során megtekinthető lesz a Balbi Palota is, amely a régi szláv egyházi intézet otthonául szolgál. Ez a legrégibb és legjobb állapotban megmaradt látványosság a Felsővárosban. A Palotát 1924-ben jótékonysági célokra ajánlotta fel a tulajdonos, Baroness Kornelija Balbi, az ő munkájának is köszönhető, hogy az épület máig megőrizte eredeti állapotát. A Palota napjainkban is jó szolgálatot tesz a helyieknek a Demetrava utcában, mely egykor a nemesi rezidencia része volt.

 

Ez is egyike a Zágráb kínálta érdekességeknek, melyekre a turisták egy-egy látogatás alkalmával bukkanhatnak. A látogatható udvarok a városrész egész területén, elszórtan helyezkednek el, ezért jó apropót teremt a rendezvény arra, hogy a Felsővárost is alaposabban tanulmányozhassák az érdeklődők. A kis udvarok egy nagy egésszé állnak össze, ez az egész pedig nem más, mint Zágráb története. A betérő vendéget egyébként italokkal, apró édességekkel és élőzenével fogadják minden állomáson. A „Courtyards” turisztikai projekt nemrég elnyerte a legkreatívabb turisztikai projekt címet.

 

 

(Forrás: turizmusonline.hu)