Üdvözöljük a

Új zágrábi járatokat indított a dubaji légitársaság | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új zágrábi járatokat indított a dubaji légitársaság

Szerző: Obradović Ena | 2014. december 17.

A flydubai öt új közép- és délkelet-európai, köztük a zágrábi célállomással bővíti útvonalhálózatát a növekvő kereslet kiszolgálásának érdekében.

A dubaji flydubai légitársaság a napokban indította el legújabb járatát a horvátországi Zágrábba. Az új útvonal egyike annak az öt közép- és délkelet-európai célállomásnak, melyet a dubaji repülőtérről, a világ második legforgalmasabb repteréről indít a flydubai. A mostani bővítést is beleértve a légitársaság összesen 23 új járatot indított idén.

A flydubai-t 2008-ban alapították az utazás, a turizmus és a kereskedelem fejlesztésének, valamint Dubaj és a Közel-Kelet, az Öböl Menti Együttműködési Tanács országai, Afrika, a Kaukázus, Közép-Ázsia, Európa és az indiai szubkontinens közötti kapcsolatok erősítésének céljával.

„Az új, zágrábi járatunk indítása a növekvő keresletet és a kényelmes utazási lehetőségekre irányuló igényt tükrözi, amely egész Közép- és Délkelet-Európát jellemzi. Célunk, hogy megfizethető, és korábban lefedetlen úthálózatokra kínáljunk utazási lehetőséget utasaink számára. A régió új célállomásai kiváló csatlakozási lehetőségeket kínálnak Dubaj idegenforgalmi és kereskedelmi központján keresztül, valamint hozzáférést biztosítanak a közel-keleti, afrikai és dél-ázsiai piacokhoz” - mondta a hálózatbővítésről Jeyhun Efendi, a flydbuai kereskedelemért felelős alelnöke.

A 2014 novemberében Belgiumban megrendezett CAPA Awards Kiválóság a Légiközlekedésben díjkiosztó gálán a flydubai-t 86 célállomást lefedő hálózatával kategóriája leginnovatívabb és legbefolyásosabb légitársaságává választották. A 86 célállomás közül 54 eddig nem volt elérhető Dubajból. Az elmúlt hat év alatt a légitársaság 42 új generációs Boeing 737-800-as repülőgépből álló flottát épített ki, mellyel több mint 1300 járatot indít hetente. Az új célállomás elhelyezkedésének köszönhetően könnyebbé vált a környező országok megközelítése. Az zágrábi járat utasainak szórakozatásáról a szék háttámlájába ágyazott interaktív hang- és videórendszerek, valamint a több mint 1000 órányi film és zene gondoskodik.

A flydubai három közvetlen járatot üzemeltet a dubaji nemzetközi repülőtér és a zágrábi nemzetközi repülőtér között.