Üdvözöljük a

Vajdasági delegáció Baranyában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vajdasági delegáció Baranyában

Szerző: Weller Diána | 2018. február 1.

Együttműködési megállapodást írtak alá Bosko Vucurevic, a Vajdasági Kereskedelmi Kamara elnöke és dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, melyben rögzítették, hogy kölcsönösen támogatják a két térség vállalkozóit, gazdasági szereplőit az üzleti kapcsolatok fejlesztésében, a régiók gazdaságát érintő fontos területeken. 

Első állomásként a kamarai vezetőkkel érkezett 30 fős üzleti delegáció tagjai egy borászati tematikájú konferencián vettek részt. Kovács Boglárka a Pécs-Mecseki Borút menedzsere a hazai és helyi borutakról, borturizmusról beszélt, Győrfyy Zoltán a Pécsi Borozó főszerkesztője előadásának középpontjában a villányi franc állt. Ezután dr. Teszlák Péter a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének munkatársa mutatta be az intézetet és a kutatásaikat. A konferenciát Pókó Nikolett kamarai munkatársunk Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 című előadása zárta annak apropóján, hogy Novi Sad három év múlva viseli ezt a címet.

 

Ezt követően a delegáció Villányba látogatott, ismerkedett a helyi borászokkal, pincészetekkel és lehetséges együttműködésekről tárgyalt. Következő lépésként baranyai vállalkozók vesznek részt a Novi Sad-i Mezőgazdasági Kiállításon és a mellé szervezett üzletember-találkozón 2018. májusában.