Üdvözöljük a

A vizsgabizottság ismét értékelt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A vizsgabizottság ismét értékelt

Szerző: Leitert Angéla | 2018. október 11.

Az elmúlt szombaton a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében sikeres gyakorlati vizsgát tettek a bútorasztalosok.

A gyakorlati megmérettetés előtt kerültek értékelésre azok az aprólékosan megtervezett, mesterien elkészített darabok, amikkel a jelöltek hónapok óta készültek. A mesterremek és a hozzá tartozó műszaki tervdokumentáció elkészítése alapfeltétele volt a vizsgára bocsátásnak.

 

A remekek értékelését követően a mesterjelöltek az egész napos vizsgán, meghatározott idő alatt a feladatul kapott bútordarabot a vizsgabizottság jelenlétében és felügyeletével készítették el. Hétfőn az írásbeli, majd szerdán a szóbeli modulokkal zárult a 8 bútorasztalos szakmai számonkérése.

Ezen a héten szintén a kamara szervezésében zajlik a festő, díszítő, mázoló és tapétázó mesterképzés gyakorlatai oktatása, majd a gyakorlati vizsga is kezdetét veszi.
Ebben a szakmában is a mestervizsgára bocsátás feltétele egy vizsgaremek elkészítése, meghatározott festési technológiával, eszközökkel és ehhez kapcsolódó teljes műszaki tervdokumentációval.
A jelöltek a megadott felületeket saját maguk készítik elő a vizsgát megelőzően, melyet a szakmai bizottság szombaton, a gyakorlati vizsganapon fog értékelni.

 Sikeres vizsgát!