Üdvözöljük a

Ételkészítés mester szinten – elindult a szakácsok szakmai képzése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ételkészítés mester szinten – elindult a szakácsok szakmai képzése

Szerző: Fülöp Attila | 2017. augusztus 1.

A szakács mester a hagyományos konyha mellett különleges és új technológiákat alkalmaz, korszerű ételeket készít, nyitott az új ötletek iránt, szakmájában elhivatott.

A kamara által indított szakács mesterképzés - a vállalkozási és pedagógiai ismeretek oktatása után - a szakmai elmélettel, majd gyakorlattal folytatódik. A mesterjelöltek az elkövetkező 3 hónap során számos területen kell, hogy kibővítsék tudásukat és jártasságot szerezzenek olyan technikák alkalmazásában, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy szakmájuk mesterévé váljanak.

A szakács mester:

  • hagyományos és korszerű ételeket egyaránt nagy magabiztossággal készít,
  • különleges és új konyhatechnikákat és technológiákat alkalmaz,
  • ért a kímélő és diétás ételek készítéséhez,
  • étrendet állít össze különféle allergiákra és betegségekre,
  • megtervezi és alkalmazza az ételek tálalását és díszítését,
  • büfé- és rendezvényételeket, hidegtálat tervez és készít,
  • ismeri a nemzetközi étkezési szokásokat és jellegzetes nemzeti ételeket,
  • étrendet állít össze különleges alkalmakra,
  • speciális kínálatot tervez,
  • jártas vendég előtti ételkészítési műveletekben is.

Mindezek mellett az igazi mester nem csak megbízható, pontos, elkötelezett, hanem önfejlesztő és nyitott az új megoldások kipróbálására, azokat beépíti munkájába.


A program október végén az 5 fogásos mester díszmenü elkészítésével, tálalásával és a 6 személyes dísztál (képünkön) kiállításával zárul.


Mesterképzésről bővebben a lenti linkekre kattintva olvashat.