Üdvözöljük a

Ha az ember imádja a szakmáját, az más tészta… | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ha az ember imádja a szakmáját, az más tészta…

Szerző: Leitert Angéla | 2018. szeptember 5.

Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és soha többé nem kell dolgoznod. - Ez a cukrász mesterek esetében is igaz lehet.

A cukrászat a kreatív emberek foglalkozása, ami akár művészetté is válhat. Elhivatottság, szorgalom és kitartás kell a ranglétrán történő feljebb jutáshoz. A befektetett energia ebben a gyönyörű szakmában mindig megtérül, amikor a jeles napokra a cukrász a saját keze által elkészített termékekkel részese lehet vendégei elégedett boldogságának. Az elkészített tortával, süteménnyel dupla örömet okozhat a cukrász mester, hiszen az első meglepetés a vizuális élmény, majd jön a gasztronómiai élvezet. Ezen túl, az újfajta készítmények megalkotása végtelen lehetőséget tartogat egy cukrász számára.
 
Az igazán jó szakemberek szerelmesek a szakmájukba, ezért folyamatosan képzik magukat, vágynak a megújulásra, egyúttal az elismerésre. Talán ezért is jelentkezett számos tapasztalt cukrász a kamara által szervezett mesterképzésre.
 
A jelöltek március végén ültek be az iskolapadba, hogy elsajátítsák a tudást vállalkozási és pedagógiai, valamint szakmai ismeretekből. A legizgalmasabb részhez, a gyakorlati oktatáshoz, azonban most érkezett el a csapat. Leendő mestereink számára a kamara önkéntes tagja, a Reichenbach-Kovács Kft. (Kovács Cukrászda), biztosítja a helyet a felkészüléshez, így a gyakorlatban is tökéletesíthetik meglévő tudásukat.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara széles köreben elismert oktatókat kért fel a programra, annak érdekében, hogy a jelöltek magas színvonalú képzésben részesülhessenek. A kamara november elején tartandó mesteravató ünnepségén várhatóan 11 cukrásznak gratulálhatunk majd a mester címhez.
Kapcsolódó anyagok: