Üdvözöljük a

Jobbnál jobb ételek, látványos hidegtálak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jobbnál jobb ételek, látványos hidegtálak

Szerző: Fülöp Attila | 2015. szeptember 1.

Sikeres vizsgán vannak túl a szakács mesterképzés résztvevői. Újabb 25 baranyai szakács veheti át hamarosan a mester címet.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakács mesterképzésen 25 baranyai szakács vesz részt. A képzés több modulból áll, az elméleti és gyakorlati oktatás minden esetben részvizsgával zárul.

 

2015. augusztus 28-án és 30-án a mesterjelöltek a szakmai gyakorlati vizsgán mutatták meg tudásukat. A vizsga két részből állt, első napon 5 fogásos díszvacsorát készítettek, a második napon a hidegtálak bemutatására került sor. Előbbi esetében a jelöltek ünnepélyes mestervacsora keretében mutatták be vendégeiknek mesterremekeiket, majd vasárnap a hidegtálas díszmunkákat csodálhatta meg a közönség. A vizsgabizottság az értékelés során - többek között - a modern ételkészítési technológiák alkalmazása, a felhasznált alapanyagok változatossága, párosítása mellett a kreativitást, újítást, valamint a tálalást is pontozta.

A jelenlegi mesterképzésben részt vevő szakács csoport már a második az elmúlt időszakban, kamaránkban áprilisban avattunk 30 mestert, akik megyénk kiváló szakácsai, gyakorlati oktatói. A mesterképzés elvégzésének, a résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteinek kiszélesítésén, gazdagításán túl, azért is van jelentősége, mert jogszabályi változásnak megfelelően, 2015. szeptember 1-től a gyakorlati képzések esetében csak olyan oktatók taníthatják a fiatalokat a cégeknél, akik mester címmel rendelkeznek.

A díszvacsorán és a hidegtál bemutatón készült képek, valamint további információ a lenti linkeken érhetőek el.