Üdvözöljük a

Laptop és villáskulcs | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Laptop és villáskulcs

Szerző: Purger Valéria | 2016. július 15.

Az autószerelő mestereknek és szervizeiknek is fel kell készülni arra, hogy a jövőben egyre több hibrid hajtású jármű felülvizsgálatát vagy javítását kell elvégezniük.

A környezettudatos életvitel és a technológia fejlődése következtében mára már a legtöbb autómárka kínálatában megtalálhatóak hibrid vagy elektromos hajtású modellek, amelyekkel a kedvezőbb árazás révén a magyar utakon is egyre többször találkozunk.

 

Azoknak az autószervizeknek, akik lépést akarnak tartani a fejlődéssel, számolniuk kell azzal, hogy növekedni fog a kombinált hajtású járművek átvizsgálásával, javításával kapcsolatos feladat. Nemcsak eszközfelszereltség területén van szükség beruházásokra, hanem a munkatársaikat, mestereiket is időben fel kell készíteniük a változásokra.

 

A mestervizsgára felkészítő képzés során kiemelt figyelmet fordított a szakmai oktató erre a területre, hiszen a kettős hajtásrendszer miatt a diagnosztika komplexitása is erősen megnő, merőben újfajta hibajelenségek lépnek fel, melyek értelmezése és kiértékelése komoly szakértelmet kíván.

 

A mestervizsgán készült riportot és képanyagot az alábbiakban megtekintheti.