Ők a kereskedő szakma baranyai mesterei

Szerző: Fülöp Attila | 2015. december 4.

A kereskedő mesterképzés résztvevői sikeres vizsgákon vannak túl, szakmájuk mesterei lettek.

Már kereskedő mestereink is vannak Baranyában. A mesterjelöltek sikeresen fejezték be a programot, átvehették mesterleveleiket.

A szakmai képzés során a résztvevők kereskedelmi és marketing ismeretek alkalmazása, kereskedelmi folyamatok gazdasági elemzése és üzleti kommunikáció fő témakörökben hallgattak órákat, vettek részt gyakorlati oktatáson. A jelöltek a felkészülés részeként mesterdolgozatot is készítettek, amelyben a szakma egy-egy területét emelték ki, fogalmaztak meg átfogó értékelést, vontak le következtetéseket, tettek javaslatokat. A sikeres vizsgázókat ünnepélyes keretek között megtartott avatón fogadták mesterré.

A gyakorlati képzőhelyeket érintő jogszabályi kötelezettségnek való megfelelésen túl, egyre több cég ismeri fel a gyakorlati oktatóik szakmai felkészültségére irányuló fejlesztés fontosságát. A program sikerességét mutatja, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarához (PBKIK) egyre több új jelentkezés érkezik kereskedő mesterképzésen való részvételre is. A PBKIK az elmúlt másfél év alatt 27 szakmában, összesen 311 fő részére szervezett mesterképzést.

További információ, valamint a kereskedők november 20-ai mesteravatóján készült fotók a lenti linkeken érhetőek el.

A teljes cikk a Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság honlapján olvasható.