Üdvözöljük a

Sikeresen zárult vasárnap a szakácsok gyakorlati mestervizsgája! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeresen zárult vasárnap a szakácsok gyakorlati mestervizsgája!

Szerző: Purger Valéria | 2014. szeptember 15.

Óriási közönség siker fogadta a baranyai szakácsmester jelöltek hidegtálait. Szeptember 14-én mutatták be "vizsgaremekeiket" a baranyai szakácsmester jelöltek.

A mester jelöltek a szeptember első hétvégéjén megrendezett díszvacsora sikereiből merítettek erőt az újabb megmérettetésre, így az elismerés nem maradt el a hidegtálak bemutatóján sem.

A kiállításon csak a szemek gyönyörködhettek a fejlett fantáziával, kreativitással és kézügyességgel megalkotott hidegtálakban, ezek mellett a vizsgabizottság az újszerűséget, technológiát, letisztultságot, művészetet pontozta.

A másfél hónapon át tartó gyakorlati képzésen a szakácsmester jelöltek Várhelyi Miklós Venesz-díjas mesterszakács segítségével bontakoztathatták ki tehetségüket, aki nem csak gyakorlati tudását adta át, hanem a szakma iránti szeretetét és lelkesedését is. A szakácsok megtapasztalhatták, hogy a hétköznapi teendők mellett egy-egy gasztronómiai versenyen való részvétel továbblendítő és inspiráló erőt ad a fejlődéshez és erre a baranyai konyhaművészetnek most nagy szüksége van.