Üdvözöljük a

Újabb szakácsok fejlesztették mesterszintre tudásukat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb szakácsok fejlesztették mesterszintre tudásukat

Szerző: Fülöp Attila | 2015. november 16.

Sikeres mestervizsgán van túl 23 baranyai szakács; ez már a második csoport ebben az évben.

A szakács mesterképzés az egyik legnépszerűbb a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett képzések között. Idén – az áprilisban végzett 30 fő után - már a második csoport tett tanúbizonyságot szakmai felkészültségéről. A mesterjelöltek, az augusztusi gyakorlati vizsgákat követően, ezúttal szóban és írásban adtak számot szakmai tudásukról.

Az írásbeli vizsgafeladatok vendéglátó tevékenységgel kapcsolatos gazdálkodási ismereteket és gazdasági számításokat foglaltak magukban. Szóban feleltek a vizsgázók az élelmi anyagok jellemzői és felhasználási lehetőségei témakörökben feltett kérdésekre, valamint, az allergén anyagok ismerete mellett, minőségbiztosítási, élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi előírásokkal kapcsolatos ismereteikről is beszámoltak. A szóbelin az ételkészítési technológiák mellett külön vizsgarészt képezett a magyar konyha, és a szakmai idegen nyelvi kommunikáció is.

Baranyában egyre több vállalkozó ismeri fel, hogy az általa nyújtott szolgáltatás minőségének fokozása, egyúttal – a gyakorlati képzőhelyek esetében - a szakmai gyakorlati oktatók felkészültsége kiemelten fontos. Az elmúlt másfél év tapasztalata azt mutatja, hogy egyre több gazdálkodó támogatja szakembereit a mesterré váláshoz vezető úton, sokan érdeklődnek mesterképzéseink iránt.