Üdvözöljük a

Vizsgára készülnek a mesterek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vizsgára készülnek a mesterek

Szerző: Purger Valéria | 2016. október 19.

Novemberben zárulnak a 2016-os évi utolsó mesterképzések és vizsgák

Augusztus első napjaiban vállalkozási és pedagógiai ismeretekkel indultak azok a mesterképzések, melyeknek a szakmai végső záróvizsgái november elején lesznek.

Villanyszerelő, ipari gépész, gépi forgácsoló és hegesztő képzések mellett festő, díszítő, mázoló és tapétázó képzés is indult. Azokban a szakmákban, ahol alacsony létszámú volt a jelentkező, szórványmestervizsgát szervez az MKIK. A 2016-os évben is nagy létszámú, közel 80 fő mester tesz, vagy tett már vizsgát a helyi kamara szervezésében. Számukra november közepén, ünnepélyes keretek között kerül átadásra a mesterlevél.

 

Minden szakmáról elmondható, hogy rendkívül sokat változott és fejlődött az elmúlt években, hiszen ahogy fejlődik a tudomány, úgy jönnek az újítások is az eszközökben, technológiákban. Az új, korszerű és jó minőségű termékek és anyagok megjelenésével lehetővé vált, hogy az adott szakmai munka színvonala is javuljon. A jó „szaki” a fejlődés ütemével képes lépést tartani, újra és újra képezi magát, melyhez a mesterképzésben dolgozó oktatók, helyszínek, szervezők, vizsgabizottsági tagok biztos alapot adnak.