Tájékoztató a mestervizsgáról

Szerző: Fülöp Attila

A mester, mint fogalom évszázadok óta a minőséget, a szakma legmagasabb szintű rangját jelenti. Ez a kitüntető cím napjainkban a hagyományokon alapuló munkaszereteten és tiszteleten kívül a modern korhoz való alkalmazkodást az új berendezések, alapanyagok, technológiák ismeretét is jelenti.

Szeretné szakmája legmagasabb szintű végzettségét megszerezni, munkáját az eddigieknél is hatékonyabban ellátni? Esetleg úgy érzi, hogy újabb ismeretekre van szüksége? A döntés az Ön kezében van! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mestervizsga Központja, közel 30 szakmában folyamatosan fogadja a mestervizsgára jelentkezőket, szervezi a mestertanfolyamokat.

 

Néhány szakma a 2018. évi tervezett kínálatunkból:

 • Bútorasztalos
 • Cukrász
 • Festő, díszítő, mázoló és tapétázó
 • Fényképész és fotótermék kereskedő
 • Fodrász
 • Kozmetikus

A mestervizsgára jelentkezés feltételeit az adott szakképesítés mestervizsga követelményei között megtalálja, mely letölthető: innen

 

A jelentkezési laphoz csatolandó dokumentumok:

 1. Szakmunkás-bizonyítvány/szakmai képesítést igazoló bizonyítvány.
 2. Adott esetben: eredményesen letett szakirányú technikus/mérnöki vizsgabizonyítvány/oklevél, illetve egyéb beszámítható vizsgák bizonyítványai.
 3. Adott esetben: 1996-tól letett mestervizsgát igazoló bizonyítvány vagy egyes mestervizsga-részek letételét igazoló bizonyítvány(ok).
 4. Vállalkozói igazolvány.
 5. A szakirányú szakmai gyakorlatot dokumentáló igazolások a munkaadótól.

A bizonyítványokkal és igazolásokkal nem megfelelően ellátott jelentkezéseket nem vesszük figyelembe. Hiteles másolatnak fogadható el a kamarai ügyintéző által, az eredetiről készített és aláírásával, kamarai pecséttel ellátott fénymásolat is.

Csatolt állományok:
Kapcsolódó anyagok: