60 millió fejlesztésre és szolgáltatásbővítésre

Szerző: Mintál Erika | 2014. december 12.

Támogatásban részesült kamarai tagunk, a mohácsi GRÁF TRANS Bt. a Dél-Dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés a területi kohézióért" című konstrukció keretében benyújtott pályázata. A megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 60 millió forint, a projekt teljes költségvetése 126 500 000 forint.

A projekt célja a Gráf Trans Bt. ipari parki saját tulajdonú telephelyének fejlesztése. A területen alap infrastrukturális beruházás mellett egy új fémmegmunkáló üzemcsarnok készül, illetve a bemutatótermet bővítik.

 

A fémmegmunkáló üzem 995,64 m2 alapterületű lesz, épületszerkezeti elemek előállítására és megmunkálására alkalmas üzemcsarnok. Az épület déli tetőfelületére 320 m2 felületű megújuló energiával működő napelemek már elhelyezésre kerültek, melyek a telephely áramellátását kívánják a jövőben biztosítani. Továbbá a telephely bejárata mellett egy hídmérleg kerül kialakításra, az új bemutatóterem pedig, a jelenlegi bemutatóterem végében meglévő raktárhoz csatlakozva készül el.

 

A projekt hatására összesen 7 új munkahely jön létre (a kötelező 4 fő munkahelyteremtés mellett további 3 fő foglalkoztatása valósul meg) annak érdekében, hogy hiánypótló tevékenységet folytatva a vállalkozás a kistérségben lévő más cégeket tudjon versenyképes áron kiszolgálni.

 

A projekt kezdete: 2014.09.01., fizikai befejezésének tervezett napja: 2015.05.31. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu