A dunai régió fejlesztése

Szerző: Mintál Erika | 2014. október 31.

Mohács a tervezett közforgalmú kikötőfejlesztéssel társulna, ahhoz a közös projekthez melynek előkészítését egyeztették a határmenti városok elöljárói, a közelmúltban Eszéken megrendezett konferencián.

A dunai régió tervezett, összehangolható fejlesztéséről szóló rendezvényen Eszék, Zombor, Pélmonostor, Apatin, Baja illetve Mohács elöljárói, valamint a Duna Menti Városok és Régiók Tanácsának koordinátora is részt vett.

 

A konferencián a városok bemutatását követőn mindegyik település vezetője részletezte, milyen programmal kíván, a Duna révén a régió fejlesztéséhez csatlakozni.

 

Mohács a tervezett közforgalmú kikötőfejlesztéssel társulna, mely a tervezett Eszék-Pécs-Mohács logisztikai együttműködésnek is egyik fontos eleme lehet. Az előkészítés alatt lévő mohácsi kikötőfejlesztéshez, a Duna Menti Városok és Régiók Tanácsának koordinátora a tanács részéről szakértői támogatást ajánlott.

 

 Zombor kiemelt érdeklődést mutat a mohácsi Duna-híd építése iránt, mely segítségével Mohácson és az M6-os autópályán keresztül, elérhetővé válnak számukra az Európai Unió országai.

Zombor polgármestere hangsúlyozta, hogy az osztrákok kiemelten támogatják Szerbia uniós csatlakozását, s gyakorlatilag ők hívták fel a figyelmüket a Magyarországon és Mohácson keresztül történő kapcsolódási lehetőségre is.

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu