A pályaválasztás jegyében

Szerző: Mintál Erika | 2014. november 21.

Az egészségügyi pályával ismerkedhettek, illetve a középfokú intézmények képzési kínálatának bemutatását hallgathatták meg ezen a héten azok a diákok és szülők, akik érintettek a pályaválasztásban.

 

A kamara „Nyitott kapuk” programjának keretében Kisfaludy Károly Gimnázium növendékei vehettek részt ingyenes üzemlátogatáson a mohácsi kórházban, és ismerkedhettek az egészségügyi pályával, orvosok ápolók és szakápolók munkájával.

 

Szerdán, szintén a gimnázium diákjainak és szüleiknek szólt az a pályaválasztási szülői értekezlet, ahol a kamara tájékoztatta a résztvevőket az érettségi utáni szakmaválasztás lehetőségeiről, valamint a helyi szakiskola képzési kínálatáról és a pályaorientáció fontosságáról hallhattak előadást.

 

Csütörtökön, a Széchenyi István Általános Iskola 7-8-os diákjai, és szüleik vehettek részt hasonló pályaválasztási szülőértekezleten. A rendezvényen a kamara szakiskola képzési rendszerről, a szakmatanulás fontosságáról, hiányszakmákról szóló tájékoztatója után a helyi, illetve pécsi és szekszárdi középfokú intézmények képzési kínálatának bemutatását hallgathatták meg a jelenlévők.