Ál-vállalkozó Mohácson

Szerző: Mintál Erika | 2015. április 24.

Feltehetően ál-csatornatisztító próbál meg becsapni mohácsi vállalkozókat. A belvárosban több vendéglátó-egységben csatornatisztítás ürügyén, számla ellenében pénzt kért egy férfi.

A helyi közmű szolgáltató ilyen feladatra nem adott megbízást csatorna tisztítási akciót, nem hirdetett.

Abban az étteremben, ahol fizettek a "szolgáltatásért", a kapott számlán az alábbi adatok szerepelnek: 10 fm. csatorna tisztítása 24 ezer forint, aláírás, a vállalkozó telephelyeként pedig Dunaföldvárt tüntették fel. Azokban az egységekben ahol az alkalmazott közölte, hogy „meg kell várni a főnököt", a vállalkozó távozott.

 

A Baranya Víz Zrt. Vezérigazgatójának tájékoztatása szerint csatornatisztítási akciót soha nem hirdettek és ilyen feladatra megbízást sem adtak senkinek. Vállalkozóknál, intézményeknél, továbbá magánszemélyeknél is ilyen munkát bejelentésre, megrendelés alapján végeznek. Hangsúlyozta, az sem kizárt, hogy legálisan dolgozott, ugyanis magánszemélynek lehet ilyen címen vállalkozása.

 

Felhívjuk a vállalkozások figyelmét, hogy a kamara weboldalán található adatbázisban, a legálisan működő vállalkozások adatvédelmi törvény szerint nyilvános adati megtalálhatók.

 

További információ:

 

http://archiv.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/vallalkozas-kereso-1401