Üdvözöljük a

Átadták a mohácsi vágóhidat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Átadták a mohácsi vágóhidat

Szerző: Mintál Erika | 2017. április 26.

Kedden adták át az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi beruházását a vágó, csontozó, daraboló és csomagoló üzemet. A hivatalos megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök többek között beszélt a Szeged és Pécs között tervezett négysávos összeköttetés megteremtéséről, valamint a mohácsi hídról.

 

A 21 milliárd forintból felépült vágóhídon jelenleg 600 munkavállalót foglalkoztatnak. Teljes kapacitását az év végéig éri el, amikor is a Magyarországon vágott sertések 20 százalékát itt dolgozzák fel. Évente 800 ezer normál és 100 ezer nagysúlyú sertés levágását tervezik.

Mohácson van az első magyarországi vágóhíd, amely tanúsított módon képes GMO-mentes sertéshúst előállítani. Egy kilogramm hús előállításához 70 százalékkal kevesebb vízre és 40 százalékkal kevesebb energiára van szükség, mint a Pick nemrég leállított szegedi üzemében.

 

Az ünnepélyes megnyitón jelenlévő kormányfő beszédében elmondta, hogy lesz Mohácson Duna-híd melyre a forrás is megvan, valamint szerepel a jövőbeni tervek között a Pécs és Szeged közötti összeköttetést biztosító négysávos közlekedés megteremtése is.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, jövő nyáron indul az M6-os autópálya mintegy húsz kilométeres, a horvát határig tartó folytatásának építése, valamint a városban megkezdődik közforgalmi kikötő építése is.

 

Részletes cikk a mohacsiujsag.hu oldalon olvasható.