Üdvözöljük a

Átadták Mohács fürdőkomplexumát | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Átadták Mohács fürdőkomplexumát

Szerző: Mintál Erika | 2014. október 10.

A 2006-ban kezdett beruházás révén újabb közel 1,3 milliárdos létesítménnyel gyarapodott a város, mely a turizmus fellendítéséhez is hozzájárulhat.

A Mohácsi Uszoda harmadik ütemben, idén áprilisban kezdett beruházás befejezésének határideje jövő év februárban lett volna, de a kültéri létesítmények építésének befejezését követően e héten átadták a létesítményt.

 

A nagyszabású fejlesztés indításaként termál kutat fúratott az Önkormányzat és 2007-ben átadták át a fedett uszodát, 6x12 méteres tanmedencével, 14x33-as úszómedencével, szauna blokkal, termál- és csobbanó medencével.

 

A második ütemben készült el a kültéri élményfürdő a gyermekmedencével, amit 2012-ben adták át.

A most záruló harmadik, befejező szakaszban versenyek tartására is alkalmas, hatpályás, 25x16 méteres sportmedence, a családi és az extrém kehelycsúszda, a kétszintes öltözőépületben kávézó, edző- és fittneszterem is helyet kap. A tetőn elhelyezett harminc napelem a teljes komplexum melegvíz ellátását fogja biztosítani és a medencék vízét is ez melegíti, ami jelentős energia megtakarítást eredményez. Mindemellett, várhatóan a város turizmusának fellendítéséhez is hozzájárul a felújított létesítmény, a mai kor igényeinek megfelelő szolgáltatásaival.

 

Forrás: mohacsiujsag.hu