Üdvözöljük a

Átképző központ készül | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Átképző központ készül

Szerző: Mintál Erika | 2014. december 12.

Az egykori Dr. Marek József Mezőgazdasági Technikum Szent István utcai kollégiumának felújításával, átépítésével, alakítják ki azt az átképző központot, ahol helyben, illetve a kistérségben működő üzemek munkaerő szükségletéhez igazodva kívánják, 2015-től a különböző képzéseket indítani.

 

A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) átképző központját alakítják ki a kívülről is rendbetett, belül pedig teljesen átalakított házban. Az intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának felnőttképzési és módszertani háttérintézeteként elsősorban komplex társadalomfejlesztéssel foglalkozik. A társadalmi felzárkózás, a mélyszegénység megszüntetése és az esélyegyenlőség terén főként az álláskeresőket, alacsony végzettségűeket, megváltozott munkaképességűeket segíti a felzárkózásban.

 

A TTKI munkásságát országos hálózat biztosítja. A 2013. decemberében indult projekt keretében a már meglévőkön kívül további 17 helyszínen, s ezek sorában a Dél-dunántúli régióban kaposvári központtal Barcson, Vajszlón és Mohácson hoz létre képzési központot.

A mohácsi képzési központ átadása, a Szent István utcai épület rövidesen befejeződő teljes belső átépítése, külső felújítása, akadálymentesítése után, heteken belül megtörténik.

 

A Mohácsra kinevezett kistérségi koordinátor, Udvarácz Mátyásné tájékoztatása szerint helyben, illetve a kistérségben működő üzemek munkaerő szükségletéhez igazodva kívánják 2015-től itt, a különböző képzéseket indítani.

 

Forrás: www.mohacsiujag.hu