Üdvözöljük a

Beindult a nyár | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Beindult a nyár

Szerző: Mintál Erika | 2017. június 15.

Mohács idegenforgalmi szakemberei fontosnak tartják, hogy e név hallatán, ne csak a Busójárás jusson az emberek eszébe. Több nagyobb rendezvénye van már a városnak, amelyek évről évre népszerűbbek a turisták, illetve az idelátogató vendégek körében.

Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál fődíja, egy mohácsi kézműves által készített tányérkészlet.

A nyári hónapokban egyik fesztivál követi a másikat. E hétvégén a Mohácsi Tamburafesztivál kerül megrendezésre, melyre nemcsak az ország más tájairól, hanem Horvátországból és Szerbiából is érkeznek a zene és e hangszer iránt érdeklődők.

 

Július elsején, a már egyre népszerűbb „Dunai mosás”-t rendezik meg, ahová várják azon asztaltársaságok jelentkezését, akik cserépedényben ezúttal töltött káposzta-főzésre vállalkoznak.

Szintén várják asztaltársaságok jelentkezését, az idén első alkalommal megrendezésre kerülő I. Dunamenti Halfesztiválra. A július 22.-én esedékes programra már háromszáz hely elkelt.

A rendezvényen nemcsak Mohácsról, hanem ténylegesen a Duna mentéről, tehát Győrtől kezdődően egészen a Szerbiáig, Horvátországig terjedő szakaszról is érkeznek majd halfőző mesterek. A résztvevők körében egy mohácsi fazekasmester által készített, hat darabból álló tányérkészletet sorsolnak majd ki. A kulturális programok mellett, termelői és kézműves vásár is lesz.

A város további programjairól az érdeklődők a mohacs.hu oldalról informálódhatnak.