Üdvözöljük a

Bólyon fejleszt az Eckerle | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bólyon fejleszt az Eckerle

Szerző: Mintál Erika | 2016. április 15.

Megkezdte bólyi gyáregységének átstrukturálását az Eckerle Magyarország. Megrendelés állományának folyamatos növekedése miatt nagyobb üzemegység kialakítását indította el a cégcsoport. A beruházás, melynek összértéke meghaladhatja a 1,2 millió eurót, várhatóan összesen 180 új munkahelyet teremt.

Fröccsöntő üzletágának folyamatos bővülése keretében új, és nagyobb gyáregységbe költözik az Eckerle Magyarország Bólyon. Az első, új fröccsöntő gépek a napokban érkeznek meg a cégcsoport hazai telephelyére. További gépeket várhatóan az év második felében telepít a cég, így a beruházással összesen 60 fröccsöntő berendezést kíván a vállalat üzembe helyezni. Ezzel párhuzamosan elkezdték a jelenlegi kisebb csarnokból a gépek áttelepítését is az új gyáregységbe.

 

"Célunk, hogy Bóly a vállalat európai fröccsöntő központja legyen, ahol a bérmunka mellett, már folyamatos tervező- és stratégiai tevékenységet is végzünk" – jelent meg a cég sajtóközleményében Joachim Eckerle, a cégcsoport németországi tulajdonosának nyilatkozata. Hozzátette, a bólyi üzemben megközelítőleg 100 fő felvételét tervezik a részlegen, ezzel összesen 180 új, hazai munkahely jön létre a cégnél a nemzetközi átstrukturálás révén. A fejlesztés keretében többek között fröccsöntő technológusok felvételét is tervezik, akik magát a technológiát optimalizálják majd. A meglévő gépek lépésenkénti automatizálására magasan képzett mérnököket alkalmaz a vállalat, melyhez Industrie üzletágának meglévő kapacitásait veszik igénybe.

 

A projekt teljes nagysága eddig 850.000 euróra tehető, de a vevői igények miatt további 450.000 euró beruházás növekedéssel számol a cég. Ehhez körülbelül 250.000 euró összegben átépítések, ingatlan beruházás, valamint járulékos költségek társulnak.