Üdvözöljük a

Bővítés előtt a mohácsi térfigyelő-hálózat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bővítés előtt a mohácsi térfigyelő-hálózat

Szerző: Mintál Erika | 2014. november 28.

Cégek telephelyei, vendéglátó-egységek üzletei nagyobb biztonságban lehetnek, ha hozzájárulnak a térfigyelő hálózat működtetésének költségeihez.

A városban október elején adták át, az ország egyik legmodernebb térfigyelő-hálózatát, melynek bővítését tervezi az önkormányzat.

A bűnmegelőzést szolgáló, a törvényellenes cselekményt elkövetők felderítésére alkalmas személy-, és rendszámfelismerő, éjjel is látó, sőt tájékoztató jelleggel a gépjárművek sebességét is mérni képes kamerákból első körben harminchatot helyeztek el Mohácson.

 

Az önkormányzat most a rendszer további bővítésére készül, azokra a helyekre koncentrálva, ahol szintén hasznos lehet a bűnözők távol tartása és leleplezése érdekében a kamerák jelenléte. Így többek között az ipari park, a sétálóutca, a vendéglátóhelyek, a pénzintézetek, valamint az üzletek környezetében szeretnék a fejlesztést elvégezni, ami a város, s az érintett tulajdonosok, vállalkozók érdekét egyaránt szolgálná.

A lehetőség iránt érdeklődő mohácsi vállalkozások telephelyeik, vendéglátó-egységeik őrzését is a rendszerre bízhatják, és maguk is kérhetik, hogy vállalkozásuk közelében kamera működjön, ha vállalják, hogy havonta tízezer forinttal hozzájárulnak a rendszer üzemeltetési költségeihez. 

 

Mohács után a járásban található összes településen kiépítenék a kameraláncot, a falvakban a pályázati lehetőségek kihasználásával telepítenének hasonló berendezéseket. A térfigyelő-rendszer további bővítéséről az önkormányzat jelentkezők számától függően határoz.

 

 

Forrás:www.mohacsiujsag.hu