Busójárás - 2017

Szerző: Mintál Erika | 2016. április 8.

A város legfőbb idegenforgalmi látványosságáról, a Busójárásról, készült kisfilmmel nyertek nemzetközi versenyt, a helyi gimnázium tizenegyedikes tanulói. A jövő évi népünnepély, központi keretből, plusztámogatásra is számíthat.

Busójárást bemutató kisfilmmel nyertek nemzetközi versenyt a helyi gimnázium tizenegyedikes tanulói az Oxford University Press tankönyvkiadó tavaly októberben hirdetett versenyén.

 

A pályázók egy rövidfilmben mutathatták be országuk, régiójuk vagy városuk kultúráját. "Űzzük el a telet!" című videójukban megjelenő látványelemek, a választott téma megközelítése és a jól megszerkesztett narráció, hozta meg a sikert a hat tanulónak.

 

A jövő évi Busójárás több baranyai fesztivállal együtt, plusztámogatáshoz juthat abból 250 millió forint összegű keretből, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására hozott létre az idei költségvetésben.

A kulturális kormányzat közvetett célja a fesztiválok támogatásával a kulturális turizmus és az erre épülő iparágak erősítése.

 

Forrás: mohacsiujsag.hu