Üdvözöljük a

Csökken az adó Mohácson | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Csökken az adó Mohácson

Szerző: Mintál Erika | 2015. december 4.

A legutóbbi önkormányzati ülésen döntött úgy a képviselő-testület, hogy 2016-ban az építmény-, a telek-, a kommunális- és a garázsadót átlagosan 2,4 százalékkal emelkedik, ugyanakkor az idegenforgalmi adó csökken.

Mohácson 2013 óta nem volt adóemelés. A 2,4%-os adómérték emeléssel, ez az emelés a vagyoni típusú és a kommunális jellegű adók esetében néhány forintot jelent.

Jelentősen, vendégéjszakánként száz forinttal csökken az idegenforgalmi adó Mohácson

 

A nem üdülőteleknek minősülő telekkel rendelkező vállalkozók továbbra sem adóznak, ha a terület legalább 25 százalékán olyan épület áll, amelyben termelő tevékenység történik. A terület nagyságától függően sávosan meghatározott telekadók nem változnak, a legnagyobb kiadása, négyzetméterenként 320 forint annak marad, akinek a telke meghaladja a 25.000 négyzetmétert.

 

A város idegenforgalmának fellendülését jelzi, hogy a vendégéjszakák után befizetett adó ebben az évben nőtt. Bízva abban, hogy ez a tendencia folytatódik, a polgármester. indítványára csökkentették az idegenforgalmi adó mértékét a vendégéjszakánként eddigi 460 forint helyett jövőre 360 forintot fizetnek a szállásadók. 

 

Forrás: www.mohacs.hu