Üdvözöljük a

Elkészült a tanulmány | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elkészült a tanulmány

Szerző: Mintál Erika | 2016. január 15.

Mohácson a városháza dísztermében lakossági fórumon a napokban mutatták be, a Duna felett átívelő, leendő híd környezetvédelmi hatástanulmányát.

A napokban tartott fórumon jelenlévők megtudhatták, az elkészült tanulmány szerint, a 2x1 sávos, külön kerékpárúttal megépíteni tervezett híd megvalósítása esetén, sem a kivitelezés ideje alatt, sem a használatba vételét követően nem lesz veszélyes a természeti környezetre.

 

A környezetvédelmi hatástanulmány szerteágazó vizsgálat alapján készült. A vizsgálati szempontok az alábbiak voltak: a leendő hídnak biztosítania kell a Duna hajózhatóságát, a folyó-, továbbá a felszín alatti vízbázis-, valamint a Béda-Karapancsai tájegység élővilágának védelmét.

 

A Budapesti országút térségében a hídra feljutást szolgáló körforgalom épül, továbbá a kerékpárosok részére a Duna-parti sétányról egy felhajtó ágat is kialakítanak.

A szigeti városkörzetben a Béda-Karapancsai tájegység védett növényzetét, az itt élő madár- és állatvilágot, az ivóvízbázist a leendő híd gyakorlatilag nem érinti.

Várhatóan a kivitelezés során megvalósuló, valamint a híd használatakor adódható körülményeket modellezve, a tervezett beruházásnak a környezetre a semmilyen károsító hatását nem mutatták ki.

 

A környezetvédelmi hatástanulmány elkészítésére kiírt pályázatot a RODEN, a Tura-Terv és a Pont-Terv alkotta konzorcium nyerte el, kivitelezője a Coaching Team.

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu