Építőipari vállalkozók figyelmébe

Szerző: Mintál Erika | 2016. december 8.

Építőipari vállalkozók sajnos gyakran kerülnek abba a helyzetbe, hogy elvégzett munkájukért nem fizet a fővállalkozó, teljesítésigazolást sem kapnak. Kevésbé ismert az a kamara mellett működő szervezetet, melynek legfőbb célja az elhúzódó elszámolási viták rendezésének felgyorsítása.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) 2013-ban kezdte meg működését. 2013. évi XXXIV. törvény alapján eljáró szerv, tervezési, építési és kivitelezési szerződések teljesítéséből adódó viták ügyében ad szakértői véleményt. A TSZSZ eljárásának a legfőbb célja, az elhúzódó elszámolási viták rendezésének felgyorsítása. A legfeljebb hatvan napig tartó szakértői eljárás lefolytatására irányuló kérelmet adhat be, a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó.

 

Érdemes átgondolni azoknak a vállalkozóknak, akiknek elvégzett munkájukért nem fizettek, teljesítésüket nem igazolták, vállalják az akár évekig elhúzódó peres eljárást, vagy megpróbálják felgyorsítani az elszámolással kapcsolatos vitáik rendezését.

A TSZSZ munkájáról kamara mohácsi irodája januárban tájékoztató fórumot szervez.