Üdvözöljük a

Ez az életem | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ez az életem

Szerző: Mintál Erika | 2016. december 1.

Országos szakmai szövetség elismerését, az Arany Perec díjat kapta meg a közelmúltban, önkéntes kamarai tagunk a SZAVA Bt. ügyvezetője, Szabó László pékmester. A pályázattal elnyerhető díj elbírálásánál figyelembe vették, a kamara mohácsi elnökségétől korábban kapott szakképzési díjat is.

Országos szakmai szervezet a Magyar Pékszövetség életpályát elismerő Arany Perec Díját vehette át a közelmúltban, Sümegen Szabó László pékmester. A rangos elismerést az egész országból beérkező pályázatok közül, rajta kívül csak egy kollégája kapta még meg. A pályázatban az általa gyártott termékek számán, a rendelkezésére álló infrastruktúrán kívül, figyelembe vették, hogy már 1994 óta foglalkoztat tanulókat, illetve a kamara mohácsi elnöksége által adható, Mohácsi Szakképzési Díjat is megkapta.

 

Amikor szakmájáról kérdezem, azt válaszolja: „Ez az életem”

 

Szülei is pékek voltak, így Ő is az lett. A mohácsi kenyérgyárban dolgozott1987-ig, amikor is egyéni vállalkozóként, kezdetben csak házi kenyér és kakaós csiga gyártásával foglalkozott.

1993-ban nyitotta meg a mohácsi piacon pékségét, ahol később az üzemet cukrászattal, termékválasztékukat pedig cukrásztermékkel bővítették. 2009-ben 700 négyzetméteres, modern pékséget építettek a mohácsi ipari parkban. Napjainkban több mint 20 főt foglalkoztat, az általuk gyártott termékek száma eléri a háromszázat.

 

A vásárlói igényeket mindig figyelemmel követték és követik, most is. Ezért már indul is tovább, hiszen közeleg az ünnep, elkezdődött a bejgli sütés és kiszállítás. Elköszön, és megy: „éli tovább az életét”.