Üdvözöljük a

Fejlesztések több ágazatban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fejlesztések több ágazatban

Szerző: Mintál Erika | 2015. január 9.

A 2015-ös évvel kapcsolatos várható fejlesztéseket, terveket ismertette Mohács Város polgármestere, évindító beszédében.

Programot indítunk az öko-, vízi- és kerékpárturisztika fejlesztése céljából. A program keretében tervezzük egy 40-50 fő befogadására alkalmas kiránduló hajó üzembe állítását, mellyel lehetőség lesz nagyobb kirándulásokat tenni Gemenc, Béda-Karapancsa vagy a Kopácsi-rét Természetvédelmi Park területére is.

Úgy vélem, a Baranya megyei turisztikai programcsomagok szinte kihagyhatatlan elemévé válhat a mohácsi dunai hajókirándulás.

 

Tervezzük vásárcsarnok építését, és felújítjuk a piacot.
Fejleszteni kívánjuk a kertészetünket, az élelmiszer feldolgozást. Most is működik kertészetünk, mely a közétkeztetés és értékesítés céljára is állít elő alapanyagot - ezt tovább kívánjuk fejleszteni lehetőség szerint a szőlészetünkkel együtt.

Felújítjuk és tovább fejlesztjük az Inkubátorházat. Ipari Parkunk kiépítésével jelentős előrelépést tudtunk elérni a helyi gazdaságfejlesztés terén, ugyanakkor érdemes továbbfejleszteni, megcélozni további beruházások városunkba telepítését. Mivel egyre többen járnak oda dolgozni, ki kell építeni a közvilágítást, fejleszteni a kerékpár- és úthálózatot.

A Kormány által felterjesztésre került az Európai Unióhoz jóváhagyásra a mohácsi közforgalmú kikötőfejlesztés támogatása. Reméljük a döntés pozitív lesz, és a közeljövőben megépül a kikötő.

Mindent megteszünk azért, hogy ebben a választási ciklusban pozitív és végleges döntés, előrelépés szülessen a Duna-híd építéséről. A híd nagyon fontos a szigeti városrészen lakóknak, de térségi-regionális és nemzetközi jelentősége is van.

Kiemelt feladatnak tartjuk a gazdasági pozíciónk további erősítését. Az Ipari Parkot tovább kell fejleszteni, hogy ez a folyamat folytatódhasson. Jelentős munkahelyteremtő beruházások előkészítése is zajlik, egyre több vállalkozás kezdi meg tevékenységét városunkban.

 

Az iparterület és a vonzó gazdasági környezet kialakítása eredményeképpen több nagyléptékű munkahelyteremtő beruházás alapjait raktuk le, amelynek következtében néhány éven belül közel ötszáz új munkahely létesül Mohácson. Az Ipari Parkba betelepült 26 vállalkozás több mint 400 főt foglalkoztat jelenleg, mely létszám a szerződéseink értelmében 2-3 éven belül jelentősen növekedni fog.

 

Tudom, egyes elképzeléseink merésznek tűnhetnek, de úgy vélem, olyan célokat szabad megfogalmazni, amelyeknek van reális alapja, de nem szabad csak földhöz ragadtan gondolkodni, nagyobb feladatokat is ki kell tűzni.

 

Forrás:www.mohacsiujsag.hu