Üdvözöljük a

Fuvarozók figyelmébe! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fuvarozók figyelmébe!

Szerző: Mintál Erika | 2015. szeptember 11.

Megkezdődik Mohácson a révátkelő rendbetétele. A komplejáró rámpa megerősítésének kivitelezési munkái miatt, változik a forgalmi rend: a kompjáratok a Sokac-révből indulnak Újmohácsra. Ezen időszak alatt a 20 tonnánál nagyobb össztömegű pótkocsis és nyerges vontatós szerelvényeket, valamint autóbuszokat nem tudják elszállítani.

Alacsony vízállásnál már nem biztonságos a kikötés a komp számára, ezért szükségessé vált a városi oldali (jobb parti) komplejáró rámpa megerősítésé. A több hétig tartó munkálatok hamarosan elkezdődnek, a mintegy hetvenmillió forintba kerülő beruházás befejezéséig a komp a Sokac-révből indul.

 

Az átmeneti időszakban a kompjáratok a Sokac-révből óránként, egész órakor (05.20-tól 19.00 óráig) indulnak Újmohácsra. A szigeti oldali érkezés, majd ki- és beszállás, beszállítás után a komp azonnal indul vissza Mohácsra. A 20 tonnánál nagyobb össztömegű pótkocsis és nyerges vontatós szerelvényeket, valamint autóbuszokat a Sokac-révből történő indulás ideje alatt a szolgáltató nem szállítja! Ennek oka, hogy e nagyobb járművek a terület adottságai miatt nem tudják megközelíteni a Sokac-révet, s annak lejárórámpáját.

 

Az MVR Nkft. honlapjáról tájékozódhatnak a munkálatok megkezdésének pontos idejéről.

 

Forrás: www.mohacsvgv.hu