Üdvözöljük a

Hárommilliárdos beruházás Mohácson 2014-ben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hárommilliárdos beruházás Mohácson 2014-ben

Szerző: Mintál Erika | 2014. február 6.

Mohács képviselő-testülete szerdán fogadta el a város 2014. évi költségvetését. A közel 10 milliárdos költségvetés idén is jelentős összegű fejlesztésekkel számol.

A mérleg bevételi és kiadási főösszege 9 milliárd 955 millió 438 ezer forint, melyben sem működési célú hitel, sem fejlesztési hiány nem szerepel.

 

Szekó József polgármester tájékoztatása szerint a város költségvetésében a biztosított működés mellett, a felújítási és felhalmozási fejezetben ötmilliárdot meghaladó összeget szerepeltet, amelyből a pályázati támogatással folyamatban lévő, valamint az újabb pályázatokkal tervezett beruházásokat finanszírozza.

 

A 2014-2020 között várható pályázati prioritásokra készülve több beruházás előkészítése indokolt Mohácson. Számolni kíván a város, egyebek mellett az ipari park fejlesztésével, ahova a sorra betelepülő üzemek, termelő egységek indokolttá teszik például a közvilágítási hálózat bővítését, további kerékpárút, valamint az Inkubátorházhoz hasonló műhelyek építését.

 

Számos beruházáson túl például ütemezett egy két megawattos kapacitású napelem park létesítése, az egymilliárdos költségű fejlesztés a város közvilágítási hálózatának és az intézményeknek a villamos energia költségét csökkentheti.

 

A biztosan megvalósuló beruházások idén kétmilliárdos fejlesztést jelentenek, viszont a már megkezdett munkálatokon kívül 2014-ben további mintegy hárommilliárdos beruházást terveznek indítani a városban. A tervezett munkákhoz a szükséges források rendelkezésre állnak, a kétmilliárdos fejlesztésekre tartalékolt tőke megfelelő fedezetet jelent a pályázati önrészekre és a kitűzött célok megvalósítására. 

 

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu