Üdvözöljük a

Irány a versenyszféra | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Irány a versenyszféra

Szerző: Mintál Erika | 2016. június 10.

A Mohácsi Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője, Józsa-Dénes Zsolt legutóbbi beszámolójában a város, illetve a térség további negyvenegy települése munkaerő-piaci helyzetéről szólva, a  regisztrált álláskeresők létszámának csökkenéséről, és a munkavállalási lehetőségek kedvező változásáról is szólt.

 

Az osztályvezető elmondása szerint, a kedvező tendenciát nemcsak a közfoglalkoztatásba bevontak száma eredményezte, hanem évről évre egyre többen munkavállalóként juthattak rendszeres jövedelemhez. Egyes területeken, Mohácson is munkaerőhiány van, de aki dolgozni akar, a feldolgozóiparban vagy betanított munkára bármikor elhelyezkedhet.

 

Jövőre minimális létszámú közfoglalkoztatottal számol a város is. A tavalyi hatszáz fő alkalmazása után, a következő évtől változások várhatóak. Az önkormányzat elsődleges feladatának tekinti, hogy más munkaadók mellett, lehetősége szerint, kielégítse a beinduló nagyfoglalkoztató, az MCS Vágóhíd munkaerőigényét és minél több embert az elsődleges munkaerő-piacra irányítson.

 

Forrás: mohacs.hu