Jövő héttől Busójárás

Szerző: Mintál Erika | 2015. február 6.

Idén február 12.-e és 17. között kerül megrendezésre a Mohácsi Busójárás. Az árusítani szándékozó kézművesek, vállalkozók számára tavaly szeptemberben kiírt pályázatokat, már október elején helyhiány miatt nem tudták befogadni.

A múlt év szeptemberében hirdette meg az önkormányzat Busójárás idejére az árusítási lehetőséget és az október elsején jelentkezőkkel már azt kellett közölni, hogy nem tudnak helyet adni a részükre. A tavalyi 230 árussal szemben így is 250 számára biztosít helyet az önkormányzat.

 

A napokban a városháza szakemberei bejárást tartottak, ellenőrizték, hogy az árusító helyekhez mindenütt biztosított legyen az elektromos áramra történő csatlakozás, illetve akinél szükséges, a vízvételi lehetőség. Az továbbra is kikötése az önkormányzatnak, hogy a megadottnál nagyobb teljesítményű izzóknál, elektromos berendezéseknél áramfelvevőket nem használhatnak

 

Az árusok zöme idén is kézműves- és népművészeti termékeket kínál, akiknek a soraiban a helyi és hazai készítők mellett erdélyiek is lesznek. Ők a főutcán, valamint a Busóudvarban és környékén kaptak helyet. Élelmiszert a korábbi évekhez hasonlóan a Szentháromság utcában és a Deák téren kínálnak, továbbá a körhintát is újra ez utóbbi helyszínen állíthatják föl.

 

Idén minden eddiginél több busócsoport lesz: 2014-ben 38 csoportban ezernél több busó űzte a telet, idén eddig 44 busócsoport 1203 beöltözője regisztrált a rendezvényt szervezőknél. Ez a szám viszont még nem végleges, hiszen a Busójárásra hazaérkező beöltözők várhatóan szép számmal lesznek ebben az évben is.

 

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu