Üdvözöljük a

Kerékpáros turizmus fejlesztésért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kerékpáros turizmus fejlesztésért

Szerző: Mintál Erika | 2014. június 6.

Mohács belvárosában megkezdődött annak a kerékpárút-szakasznak az építése, melyre a város, Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programja által száz százalékban vissza nem térítendő támogatást kapott.

A Szabadság utcában a Boldog Gizella Katolikus Iskola előtt a parkolók felbontását szerdán kezdték el, itt a gyalogosok és kerékpárosok részére megosztott járda mellet a fák vonalában zöld sávot is kialakítanak.

 

E beruházással, a kétkerekű járművel közlekedők részére a Felszabadulás-Felső-Dunasor-Szent János-Szabadiság utcákban válik biztonságosabbá a kerékpározás, továbbá a már meglévő bicikli utak összeköttetése és megvalósul.

 

229 milliós fejlesztés részeként 779 méter hosszúságban készül új kerékpárút, valamint a meglévő kerékpárút hálózat több szakaszon elhasználódott szakaszainak felújításával együttesen 4,8 kilométer hosszúságban újul meg a kerékpárút hálózat a városban.

 

A projekt befejezésének tervezett határideje jövő év tavasza, s addigra Mohácson a kerékpárút hálózat meghaladja a 60 négyzetkilométert, s a város csatlakozik az Euro Velo 6 nemzetközi kerékpárút hálózathoz.

 

 

Forrás: mohacsiujsag.hu