Üdvözöljük a

Kiosztották az elárusítóhelyeket. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiosztották az elárusítóhelyeket.

Szerző: Mintál Erika | 2016. január 15.

Mohácson a február 4-től 9-ig tartó Busójárás főszervezői e héten véglegesítették az elárusító helyek kiosztását, az események helyszíneit, kijelölték az egyes feladatok felelőseit, a busóknak pedig a szokásos eligazítást tartotta meg a városi rendőrkapitány és a polgármester.

 

A múlt év szeptember 7-én hirdették meg a kereskedők részére a helyfoglalási lehetőséget Busójárásra. Másnap, szeptember 8-án már 200 jelentkezőt regisztráltak. Október végéig, az igénylésre kiírt határidőig több mint a 60-at utasítottak el.

Összesen 260 elárusító helyet biztosít a város, a kézműveseknek, népi iparművészeknek a főutcán 120 egyen-sátrat állítanak föl.

Forralt bor csak a várostól vett bögrében mérve és a város borászaitól beszerzett borból készülhet, amihez szinte valamennyi ételt árusítónál, így vagy ötven helyszínen juthatnak hozzá a farsangolók.

A leendő busók figyelmét felhívták a busójárási hagyományok megtartása mellett, mi az elvárt viselkedés a tőlük a vendégekkel szemben, valamint a balesetek megelőzése érdekében

 

Forrás: www.mohácsiujsag.hu