Üdvözöljük a

Közösségi centrum létesülhet a volt szakközépiskolában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közösségi centrum létesülhet a volt szakközépiskolában

Szerző: Mintál Erika | 2014. február 14.

Jelenleg is zajlanak a tárgyalások, a fenntartó és az önkormányzat között arról, hogy az egykor nagyhírű dr. Marek József Szakközépiskola épületei, újra a város fenntartásába kerüljenek. A kollégiumban közösségi centrum, létrehozását tervezik, ami alkalmas a munkaerő-piacra történő vissza-, illetve bekerülés elősegítésére.

Az ingatlanok sorsáról a szerdai képviselő-testületi ülésen tárgyaltak. Amint az ismert, az iskolát és a hozzá tartozó épületeket, a bennük végzett oktatási-nevelési feladatokkal egyetemben a megyei önkormányzat vette át a várostól 2007-ben.

Legutóbb a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kezelésébe került. A fenntartó azonban megszüntette az épületekben az oktatási tevékenységet, ez teremtett alapot arra, hogy a város visszakérje azokat. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések jelenleg is zajlanak.

 

Az épületek további hasznosítását illetően elhangzott, hogy a kollégium vonatkozásában vagyonkezelési szerződést kötöttek a Türr István Képző- és Kutató Intézettel, az önkormányzat szociális, gyermekjóléti, egészségügyi feladatainak támogatása érdekében. Olyan közösségi centrum létrehozását vállalták, ami alkalmas a munkaerő-piacra történő vissza-, illetve bekerülés elősegítésére.

 

Az iskola főépületét a tervek szerint a Mohácsi Közös Önkormányzati Hivatal telephelyeként működtetik a jövőben. Közfoglalkoztatási bázist hoznak létre, ahol a közmunka-programok irányítása, szervezése, pályázatok előkészítése, menedzselése, foglalkoztatással kapcsolatos ügyintézés, adminisztrációs nyilvántartások vezetését végzik.

 

Ezen felül oktatási központ funkciót is be tudna tölteni, tanfolyamok, munkavédelmi és balesetvédelmi oktatások helyszínéül szolgálhat, mindemellett gépek, eszközök, fedett, fűtött helyen tárolása, illetve alapanyagok és szerszámok tárolása is megoldható lenne az épületben.

A sportcsarnok az MTE kezelésébe kerül a tervek szerint, így az a tömegsport centruma lehet.

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu