Üdvözöljük a

Megint jól vizsgázott | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megint jól vizsgázott

Szerző: Mintál Erika | 2017. március 10.

Nagykövet Úr, főkonzul, államtitkár, parlamenti képviselők, testvérvárosok delegációi –szóltak elismerően a Busójárás programjainak sokféleségéről, színvonaláról, a kitűnő szervezésről, a mohácsiak vendégszeretetéről. Mindemellett a rendezvény mérlegét javítja az is, hogy a hatóság az ellenőrzések során, főként nem baranyai vállalkozásoknál találtak mulasztást.

A rendezvény főnapján negyvenöt busócsoport 1300 busója, a keddi zárónapon pedig 1235 busó temette a telet. A szervezők szerint minden idők egyik legsikeresebb busójárása volt az idei, teljesen megtelt a város látogatókkal.

 

A busójárás minden napján ellenőrizték a kitelepült kereskedőket és vendéglátósokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal baranyai munkatársai. A mulasztók között sok volt a nem baranyai kereskedő, vendéglátós. A legjellemzőbb mulasztás még mindig a bizonylat nélküli árusítás, ugyan javult a nyugtaadási fegyelem, de minden ötödik vállalkozás még mindig szabálytalanul próbált nagyobb bevételre szert tenni.  

 

A szervezők az utóbbi napokban, a különböző médiákban megjelent bejelentésekre egy közleményben reagáltak, mely a mohacsiujsag.hu weboldalán olvasható.