Üdvözöljük a

Mi, mennyi? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mi, mennyi?

Szerző: Mintál Erika | 2014. november 7.

A vállalkozások számára rendelkezésre álló források, illetve a mulasztás esetén kiszabható bírságok tekintetében adtak e kérdésre is választ a Mohácson megrendezett kamarai rendezvényen a NAV, a Széchenyi Programiroda Kft., a Munkavédelmi Felügyelőség valamint a kamara szakemberei.

Pozsárkó Péter a NAV képviseletében elmondta, mit ellenőriz leggyakrabban a hatóság, és milyen szankciók várhatóak a mulasztásokért.

Az online pénztárgép vonatkozásában, mi a teendő készpénzes számlákkal és a közterületen történt árusításkor adott bizonylatokkal.

 

Andrássy Bálint a Széchenyi Programiroda Kft. részéről elmondta a 2014-2020 uniós költségvetési ciklusban KKV részére kiírt pályázatok, mennyi forráshoz juttathatják a vállalkozókat, azok mikor nyílnak meg.

 

Cséfalvay Ágnes a kamara szakképzési osztályvezetője beszélt a szakképzés fontosságáról, a tanulót foglalkoztató vállalkozásokra háruló, 2015-től életbe lépő kötelezettségekről. Miért éri meg egy vállalkozásnak tanulót foglalkoztatni, valamint milyen támogatást kaphatnak volt tanulójuk továbbfoglakoztatása esetén.

 

A rendezvény zárásaként Puszti Tibor a munkavédelmi felügyelőség igazgatóhelyettese és Tihanyi Ödön tájékoztatták a jelenlévőket, a gépi hajtású emelő berendezések üzemeltetésével kapcsolatos érvényben lévő szabályozásról, illetve az ezek üzemeltetéséhez szükséges még érvényben lévő, valamint jelenleg megszerezhető jogosítványokról.