Mohácsi vállalkozás kapta a kormányhivatal különdíját

Szerző: Mintál Erika | 2014. augusztus 15.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának különdíjával ismerték el a Furák Andrásné mohácsi egyéni vállalkozó munkáját a Szentlőrinci Gazdanapokon.

A mohácsi Furák család harmincnegyedik esztendeje működő vállalkozása egészen kicsiben egy családi receptből indult. Időközben már az ország számos pontján vannak törzsvásárlóik, a ma már tíz változatban kapható sajtos ropogós falatoknak.

Idén meghívást kaptak a július végén megrendezett Hungarikum Hétvégére, ahol a hazai és a külföldi közönségnek egyaránt megmutathatták kézműves termékeiket.

 

A Szentlőrinci Gazdanapokon, Horváth Zoltán kormánymegbízott úrtól a Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának különdíját vehették át, amellyel a vállalkozás érték- és munkahelyteremtő eredményeit ismerték el.

 

Termékeik iránt folyamatos az érdeklődés, potenciális külföldi partnerekkel is tárgyalnak. A vállalkozás ragaszkodik a portéka házias, kézműves jellegéhez, egy óriási bevétellel kecsegtető üzlet kedvéért sem hajlandók átállni a nagyüzemi tömegtermelésre.

 

 

Forrás: mohacsiujsag.hu