Üdvözöljük a

Mohácson a megye legmodernebb térfigyelő-hálózata | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mohácson a megye legmodernebb térfigyelő-hálózata

Szerző: Mintál Erika | 2014. október 10.

Mohácsi Rendőrkapitányság a városban kiépített térfigyelő kamerarendszer hivatalos üzemeltetője október 7-től. Későbbiekben tervezik a hálózat továbbfejlesztését, lehetővé téve az ipari parkban a vállalkozóknak, és az üzleteknek is ennek a biztonságnak az elérhetőségét.

A több ütemben telepített térfigyelő kamerarendszer harminchárommilliós kiadást jelentett, az összeg zömét az önkormányzat állta.

A bűnmegelőzést szolgáló, a törvényellenes cselekményt elkövetők felderítésére alkalmas személy-, és rendszámfelismerő, éjjel is látó, sőt tájékoztató jelleggel a gépjárművek sebességét is mérni képes kamerákból első körben harmincat helyeztek el Mohácson. Rövid időn belül további öt kamera elhelyezése ütemezett, amihez a város az 5,3 milliós költséget biztosítja.

 

Tervezett, több mobil kamera felszerelésén kívül, a hálózat továbbfejlesztése is. A későbbiekben, az ipari parkban a vállalkozóknak, az üzleteknek, bankoknak is lehetővé teszi az önkormányzat ennek a biztonságnak az elérhetőségét, amennyiben részt vállalnak a működtetési költségekből.

 

Forrás: mohacsiujsag.hu