Pályaválasztási hét Mohácson

Szerző: Mintál Erika | 2016. október 21.

Míg csütörtökön az Ifjúsági Centrumban került megrendezésre a Mi a Pálya? pályaválasztási kiállítás, és szakmabemutató, addig a mai napon a Kisfaludy Károly Gimnáziumban kerül sor pályaválasztási program keretében szakmabemutatókra.

Elsősorban az általános iskolák 7-8 osztályos tanulóit várták a Baranya Megyei Kormányhivatal Mohácsi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által immár 21. alkalommal, az Ifjúsági Centrumban megrendezett pályaválasztási kiállításon és szakmabemutatón.

A rendezvényen a dél-dunántúli régió 24 intézménye, és 2 szervezet,a rendőrség valamint a honvédség állított ki.

 

Mohács és térségének 15 településéről, 40 általános iskola tanulói ismerkedhettek meg a középfokú intézményekben folyó képzésekkel, láthattak bele az iskola életébe. A kiállításon résztvevő osztályfőnökök között, nagy sikert aratott az a szakmai segédanyag, melyet a kamara állított össze az iskolarendszer felépüléséről, hiányszakmákról illetve a szakképzési ösztöndíjakról.

 

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium 11. és 12. évfolyamos diákjai a mai nap folyamán a kamara 1 hetes - 1 napos programjának keretében vehetnek rész a  pályaválasztási programban.

A 12-es tanulóknak önismereti órákat, illetve mindkét évfolyamnak cégek és iskolák részvételével történő szakmai asztalokat, szakmai bemutatókat tartanak, ahol interaktív módon ismerkedhetnek egy-egy szakmával a diákok. A programot egy informatikai előadás zárja.