Üdvözöljük a

Pályázat, támogatás nélkül | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázat, támogatás nélkül

Szerző: Mintál Erika | 2014. december 5.

A 2015-ben fizetendő díjak megállapítását a helyi adók esetében, a legutóbbi mohácsi önkormányzati ülésen elnapolták, viszont olyan pályázat beadásáról döntöttek a képviselők, amihez önerő nem kell, s így természetesen állami támogatás sem jár.

Bár elnapolták egyebek mellett a 2015-ben fizetendő díjak megállapítását a helyi adók, az önkormányzati bérlakások és a komptarifák esetében, ugyanakkor a közterület-használati-, valamint a vásári- és piaci díjakról határoztak a képviselők. Ezek mértékét a jövő évre előre jelzett inflációval, azaz 1,8 százalékkal emelik Mohácson. 

 

Több éve nem volt olyan önkormányzati ülés Mohácson, ahol legalább egy pályázat beadásáról ne határozott volna a testület, ám ezek mindegyike olyan fejlesztés, beruházás megvalósításához nyújtott be támogatási igényt, ami minimum tíz-, de inkább százmilliókról szólt. A legutóbbi ülésükön viszont olyan pályázat beadásáról döntöttek a képviselők, amihez önerő nem kell, s így természetesen állami támogatás sem jár.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium írt ki „Fogyasztóbarát Település" cím elnyerésére pályázatot. Olyan településeknek az intézkedéseit kívánja értékelni és elismerni, melyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének a javításához. Magyarországon jelenleg mindössze négy település viseli ezt a címet. A pályázattal anyagi támogatás nem jár, de a cím elnyerése, a későbbiekben esetleg egy tervezett beruházás kapcsán, előnyt jelenthet a város számára.

 

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu