Üdvözöljük a

Pályázati támogatás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati támogatás

Szerző: Mintál Erika | 2017. augusztus 30.

Vissza nem térítendő támogatásokat nyert el Mohács, melyeket a vállalkozásokat is érintő fejlesztésekre használ fel.

Nyolcszázmillió forint összegű, vissza nem térítendő pályázati támogatás segítségével, 40 hektárral bővítik a város ipari parkját, a Pécsi úti körforgalomtól északkeletre eső területen.

Minderre azért van szükség, mert az ipari parkban jelenleg nincs az igényeknek megfelelő, nagy kiterjedésű szabad terület a betelepülni kívánó befektetők számára.

 

A beruházás részeként a közműveket, az ivóvíz-, a szennyvíz-, a gáz-, és az elektromos hálózatot valamint a távközlési és kommunikációs hálózatot is kiépítik.

 

Egy másik forrásból, a 849 millió forint teljes egészében vissza nem térítendő támogatást a busójárás színtereinek fejlesztésére fordíthatja az önkormányzat. Ennek köszönhetően a Deák teret (a télűzés során a Vendégudvar helyszíne, ahol ehetnek-ihatnak a látogatók) szinte teljes egészében átalakítják, a Busóudvarban és a Széchenyi téren pedig, új interaktív eszközöket állítanak üzembe. 

 

A Deák tér átépítése után, valódi rendezvénytérré alakul át, ahol a kitelepülő árusok számára áram, víz- és szennyvíz csatlakozási lehetőséggel úgynevezett árusító sávot alakítanak ki. A nyugati oldalon szervízutat alakítanak majd ki, míg a déli oldal a terület esetenkénti használata mellett, árusító területként, illetve gyalogos sétányként lesz használható.

 

A Busóudvarban, valamint a Széchenyi téren a 21. század elvárásainak megfelelő élményelemeket jelentő technikai fejlesztéseket valósítanak meg, így a későbbiekben több mint három új önálló programelem lesz majd elérhető.

 

A teljes egészében vissza nem térítendő támogatások miatt, a fejlesztések a városnak nem kerülnek pénzébe és várhatóan 2019 őszén be is fejeződnek.

 

Forrás:mohacsiujsag.hu