Üdvözöljük a

Pannon-Duna Régió alakult | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pannon-Duna Régió alakult

Szerző: Mintál Erika | 2015. február 6.

Három Duna-menti ország, hat városának részvételével alakult meg a Pannon-Duna Régió Zomborban. Hazánkból Mohács és Baja mellett, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, Horvátországból Pélmonostor és Eszék, Szerbiából Apatin és Zombor alkotják a együttműködésre létrehozott szervezetet.

A szervezet alapvető célja az Európai Unió felé együtt képviselni az olyan ügyeket, melyek a határokon átnyúlva a megállapodáshoz csatlakozott városok és térségük közös érdekeit szolgálják.

 

A Zomborban tartott kétnapos konferencián a települések bemutatták legfontosabb projektjeiket és vázolták azokat a terveiket, melyekről úgy vélték, nem csupán az adott városnak hasznosak, hanem mikrorégiós szinten eredményezhetnek fejlődést, fellendülést.

A bemutatott elképzelések javarészt a turizmus területén vetítik előre a közös fellépés lehetőségét, de elhangzottak prezentációk a kulturális együttműködés vonatkozásában is. 

 

Mohácsot képviselő Cserdi Áron alpolgármester egyebek mellett, a Duna-híd megépítésének fontosságát, a városfejlesztési programban szereplő közforgalmú kikötő és logisztikai központ létesítésére, valamint a városvezetés vízi- és kerékpáros turizmus további, határokon átnyúló élénkítésére vonatkozó elképzéseit ismertette.

 

Forrás: www.mohacsiujag.hu