Piacképes szaktudás

Szerző: Mintál Erika | 2017. március 17.

Mohács egyetlen szakképző iskolájában a hagyományos szakképzést folytató és főként hiányszakmákat oktató, osztályok mellett, az idei tanévben szakgimnáziumi osztályokat is indítottak. A tanulók gyakorlati képzése továbbra is a vállalkozásoknál történik.

Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakképző Iskolájában jelenleg asztalos, kőműves, hegesztő, húsipari termékgyártó, eladó és szakács képzéseket indítanak. Ezek jó része hiányszakmának számít, és a képzés teljes ideje alatt, tanulmányi eredménytől függően komoly ösztöndíjra van lehetőség. Eredményes szakmai vizsga esetén, a megszerzett piacképes tudás birtokában biztos munkahely is várja a pályakezdőket.

 

Újdonságnak számít az idei tanévben elsőként indított egészségügyi szakgimnáziumi képzés, amelynek végén a tanulók az érettségi vizsga mellé a gyakorló ápoló végzettséget is megszerezhetik. A Mohácsi Kórházzal együttműködve, a szakmai órákat a kórház által biztosított szaktanteremben, orvosok és ápolók tartják.

 

Mohácson népszerű szakmának számító húsipari termékgyártó képzést 2015-ben indították először. A három éves képzés szakmai gyakorlatának oktatása a Bonafarm cégcsoport új vágóhídján folyik.