Üdvözöljük a

Szakmabemutató jövőre is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmabemutató jövőre is

Szerző: Mintál Erika | 2017. október 12.

Elkészült a kamara mohácsi elnökségének jövő évre szóló, szakmabemutató rendezvényének tervezete. A kiállítás megszervezésének a szükségességet igazolja az is, hogy helyben és a térségben aktuálisan megkérdezett cégek továbbra is a munkaerő-hiányt látják üzleti fejlődésük legnagyobb akadályának.

Idén áprilisban rendezte meg a kamara Mohácsi Elnöksége, Mohács Város Önkormányzatával, a Mohács és Vidéke Ipartestület társszervezésével, szakképzéssel és pályaorientációval foglalkozó kiállítását.

„Szakmák éjjel-nappal” elnevezésű rendezvényen, a főként helyi önkéntes kamarai tagvállalkozások mutatták meg szakmájuk érdekességeit, szépségeit az odalátogató gyerekeknek.

A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy a város és térségének 9 általános iskolájából több mint 400 diák vett részt. A mohácsi elnökség ezért önálló projektként, saját költségvetéssel tervezi megvalósítani a nagysikerű rendezvényt jövőre is.

 

A téma fontosságát, ezáltal a rendezvény megvalósításának szükségességét bizonyítja, hogy a most aktuális konjunktúra felmérés keretében, helyben és a környéken megkérdezett vállalkozások mindegyike továbbra is a munkaerő-hiányt látja üzleti fejlődése legnagyobb akadályának.