Üdvözöljük a

Szeptembertől tesztüzem indulhat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szeptembertől tesztüzem indulhat

Szerző: Mintál Erika | 2016. január 21.

Nagyjából ötven százalékos készültségi szinten áll a mohácsi vágóhíd. A tervek szerint szeptemberben indulhat a tesztüzem, majd az év végéig folyamatosan növelik a termelést. Összességében több mint hatszáz embernek ad majd munkát az új húsüzem.

A tervek szerint mintegy ötszázhetven embert alkalmaznak majd az üzemben, ezen felül további hatvan fő külső vállalkozóként, vagy partnerként dolgozik majd a létesítményben.

Az MCS Vágóhíd Zrt. Vezérigazgatójának tájékoztatása szerint, a mohácsi önkormányzattal kötött megállapodás értelmében háromszáz helyi illetőségű ember foglalkoztatását vállalták a kezdeti időszakban. A növekedés abból adódik, hogy az eredeti tervekhez képest nagyobb csomagoló és logisztikai egység épül. Több lehetőséget látnak a magasabb feldolgozottságú szeletelt és csomagolt termékek értékesítésében, illetve a környező országok piacait illetően  növekedési terveik vannak.

 

Az építkezés jól halad, a tervek szerint szeptemberben már beindul a tesztüzem Mohácson, s ezután kezdődhet az ipari termelés. A vállalkozás igyekszik a város önkormányzatával kötött megállapodását a foglalkoztatottak számának vonatkozásában tartani, majd a későbbi felfutás során növelni is.

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu